Aanmelden en defilé

Het is zover, de avond4daagse gaat van start. Waar moet je deze week aan denken?

Aanmelden

Voor jouw afstand van start gaat haal je je startbewijs op in de sporthal. Dit kan op de volgende manier:

  • Individuele lopers (4 dagen).
  • Individuele loper (1 dag)
  • Loper met school of groep (4 dagen)
  • Loper met school of groep (1 dag)
Individuele loper.

Als individuele loper haal je aan het begin je startbewijs op, en deze lever je na afloop weer in in de sporthal. Loop je 1 dag mee krijg je op maandag, dinsdag of woensdag je medaille bij inleveren van het startbewijs.

Loop je alle 4 de dagen dan krijg je je medaille op de donderdag bij het inleveren van je startbewijs bij de medaille stand op het bolwerk, voor de start van het defilé.

Loop je met school of met een groep mee?

De (hoofd) begeleider van de groep haalt in de sporthal het startbewijs op. Voorbeeld: jouw school loopt in totaal met 10 groepen mee (alle klassen verdeeld over de afstanden) dan liggen er 10 startbewijzen klaar. Deze worden na afloop op de avond ook weer ingeleverd.

De scholen krijgen de medailles op maandag al. Zij zijn dan zelf verantwoordelijk voor het uitdelen van de medailles. Loop jij dus 1 dag mee, met school, krijg je aan het eind van die avond van de school je dag medaille.

Defilé

Op de donderdag sluiten wij de avond4daagse af met het defilé. Dit defilé wordt begeleidt door de muziekkorpsen van Hasselt, en afgenomen door de burgermeester of een ander belangrijk persoon van gemeente Zwartewaterland. Het defilé start altijd om 20.00 uur.

De route op donderdag eindigt op het bolwerk. Hier is een medaille punt waar de individuele lopers hun medaille ophalen en waar de scholen zelf alle medailles uit delen.

Hierna wordt er opgesteld voor het defilé. Het defilé eindigt op het grasveld bij de sporthal en vanaf dat punt kunnen alle lopers weer naar huis met hun ouders.